ПРЕДАГОШКИ РАД

Педагошка служба реализује рад са публиком кроз предавања, посете сталној поставци и тематским изложбама, филмским и видео пројекцијама. Од оснивања овог одељења 2002. године долазак предшколског и школског узраста у Музеј анимира се путем организованих креативних музејских радионица које се спроводе на сталној поставци и тематским изложбама. Ови музејски програми састоје се од упознавања учесника са различитим темама из области: археологије, историје, историје уметности и етнологије. Активност са децом наставља се кроз различите едукативне игре где они примењују своје знање у игри: квиз, слагалице или своју креативност: цртањем, сликањем, али и у виду различитих драмских игри копирајући ликове или импровизацијом различитих догађаја.

Традиционални програми Музеја

Манифестација Музеји Србије 10 дана од 10 до 10  обележава се читавим низом изложби и пратећих програма. Ове године 2017. манифестација ће бити одржана од 11. до 20. маја, а завршава се обележавањем Европске Ноћи музеја. Током манифестације радно време Музеја Срема је од 10 до 22 часа, односно током Ноћи музеја  до 2 часа после поноћи, а улаз за све посетиоце је бесплатан.  

Фестивал археолошког филма, представља савремени вид презентације заштите културне баштине, и уједно развија свест о заштити културног добра. Филмови се преузимају са Међународне смотре археолошког филма, а Музеј Срема их емитује током новембарских дана.  

Смотра етнографског и документарног филма