ИЗЛОЖБА ДИМИТРИЈЕ КОЛАРЕВИЋ – АКВАРЕЛИ

0
513

ПУТ УНУТРАШЊЕ ХАРМОНИЈЕ

Темељним проучавањем акварела као најсуптилније ликовне технике, Димитрије Коларевић својеврсно прочишћава сопствени ум и душу, проналазећи пут унутрашње хармоније. Не бавећи се великим темама, он нам стварајући показује како је могуће посматрати и доживљавати лепоту у наизглед малим, обичним стварима. Док многи сликари до танчина сликају и усавршавају сликарски израз кроз један мотив, Коларевић у томе не проналази стваралачко задовољство. Он радознало трага за новим изворима, бирајући тежи, али изазовнији пут, што га управо издваја од већине. На виртуозан начин, четком и бојом, вешто и сигурно бележи призоре као неизбрисиве трагове детињства. Његови акварели откривају нам један танани, унутрашњи свет.

Соња Брегун

 

Димитрије Коларевић је рођен у Кралупима (Високо, БиХ) 14.марта 1951. године. Средњу школу за ликовне техничаре завршио је у Новом Саду 1974. а Академију уметности – сликарски одсек у Новом Саду завршио је 1978. године. Живи у Бачком Јарку.

Учесник је многих ликовних колонија и добитник многих награда. Члан је Удружења ликовних уметника Војводине. Био је запослен у Министарству просвете Републике Србије као школски саветник за Јужнобанатски и Сремски округ – одељење у Новом Саду.

Изложба акварела Димитрије Коларевић
Свечана сала Музеја Срема
Вука Караџића 3
Отворена до краја новембра

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here